top of page

in de kijker

buitenschrijnwerk voor een monumentale meesterwoning

Met een meesterlijk oog voor authenticiteit en een warm hart voor het leven gaf Atelier Schrauwen de monumentale voordeur van een Antwerpse beschermde meesterwoning haar oorspronkelijke glorie terug. Terwijl het oorspronkelijke ontwerp van architect Jules Dries tot in de kleinste details werd gevolgd, zorgden exacte replica’s van de originele ramen voor nog meer isolatie, veiligheid en akoestisch comfort. Een meesterwerk volgens de regels van de kunst. Handmade and heartfelt in Belgium.

Dit project werd genomineerd voor de Award Schrijnwerker van het Jaar 2023. 

HET LEVEN GAAT VERDER

Vanuit zes generaties vakmanschap, vertrouwen en service vervaardigt Atelier Schrauwen tijdloze voordeuren en ramen die het karakter en de klasse van vroeger combineren met de eisen van vandaag. Gemaakt om een leven lang mee te gaan. En dat leven kan ook tijdens de plaatsing gewoon verdergaan voor de eigenaars van de woning, want Atelier Schrauwen neemt elk project heel persoonlijk. Met maximale ontzorging op elk moment.

 

EEN TECHNISCH UITDAGING

Dankzij hun jarenlange ervaring en kennis van architectuur slaagde Atelier Schrauwen erin om de oude vervaagde bouwplannen uit het Felix Stadsarchief te ontcijferen. Na goedkeuring van de monumentenzorg konden ze aan de slag in het beschermde erfgoed dat zich pal tegenover het KMSKA bevindt.

De oude stalen deur van 500 kilo kreeg een respectvolle upgrade tot een veiliger en stabieler model conform de thermische en akoestische isolatienoden. In lijn met de vroegere traditie maakte Atelier Schrauwen de 5 meter hoge omlijstingen aan de binnenkant volledig uit één geheel en voegde het een aantal detailelementen met de hand toe. De Sipo houten deur kreeg een ambachtelijke afwerking met de hand. Door deze eigen lakwerken werd de authentieke look van het buitenschrijnwerk opnieuw tot leven gebracht. En kreeg de gevel zijn magistrale gezicht terug.

Koptekst 4

bottom of page