top of page
  • Nicolle Raven

Je hebt maar één kans, om een blijvende indruk achter te laten!

Bijgewerkt op: 17 mei

Dat is een gezegde, dat voor je voordeur zeker steek houdt! Over deze keuze wordt dan ook het meest getwijfeld door onze klanten. Met de kleur van je voordeur maak je dan ook een echte statement. Voor sommigen betekent dat een vrolijke begroeting in het felblauw of frisgroen, maar als je stijl eleganter of klassiek is, wil je misschien een donkerdere tint kiezen.


Eerst 4 tips om de juiste kleur voor je deur te kiezen:

1. Creëer een passend geheel: Kies een kleur die voortvloeit uit de buitenkleur (baksteen, natuursteen of gevelbekleding). Creëer een monochroom schema door een voordeur te selecteren die tot dezelfde kleurenfamilie behoort, maar dan nét een beetje lichter of donkerder. Als je terracotta-gekweekte baksteen hebt, kun je een aardse kleur kiezen voor je voordeur. Heb je een huis met een rode baksteen, of juist een witte gevel, kies dan voor een donkerdere tint zoals Haags blauw, diep rood of basalt zwart.


2. Creëer contrast met complementaire kleuren: Wat is klassieker dan een huis met een rode baksteen met een turquoise deur? Complementaire kleuren zitten tegenover elkaar op het kleurenwiel en creëren levendigheid en speelsheid wanneer ze samen worden geplaatst. Dit is een geweldige manier om de aandacht van de straat naar uw voordeur te trekken.


3. Denk de tijdsgeest van je huis: Woon je in een typisch Art-Deco huis, of juist een neo-klassieke herenwoning? Beide stijlen zijn prachtig, en beide tijdsperken hebben typerende kleuren. We adviseren je hier graag in!


4. Follow the sun: Een zwarte deur is een echt statement-piece, maar als je deur pal op het zuiden licht en de hele dag zon ziet, niet de beste keuze. Door de warmte die zich verzameld op het hout, gaat een zwarte houten deur meer werken en kunnen er barsten ontstaan in het lak- en houtwerk. We kijken daarom graag met je mee naar de stand van de zon om zo de beste kleur te bepalen!


We hebben hier een paar van onze favoriete kleuren gekozen. Niets ziet er chiquer en dramatischer uit dan een diep verzadigde tint met een licht glanzende afwerking. Het sierbeslag (brievenbus, deurklopper, handgrepen etc.) vallen op als een prachtige lijst rond een kunstwerk. Tegelijkertijd kun je ook de architectuur van je gevel compleet maken door te kiezen voor een opvallende accentkleur, die je gevel oplicht en er een echte eyecatcher maakt.


  • Farrow and Ball's Studio Green, een diep verzadigd zwart groen, geeft een rijk welkom met een botanische toets.  • Farrow and Ball's Castle Grey is een frisse Art-Deco tint die je terugneemt in de tijd, rust en klasse uitstraalt. Een grijsachtig, blauwachtig groen.

  • Farrow and Ball Hague Blue is een Haags blauwe kleur met een distinctieve uitstraling die naar het grijs neigt. Hague Blue van Farrow and Ball is vernoemd naar de diepblauwe kleur die in vroegere tijden te vinden was op Oud-Hollands houtwerk.  • Farrow and Ball's Off Black, zoals de naam al doet vermoeden is het niet ‘zwart-zwart’ maar zit er bij deze kleur een beetje blauw pigment verwerkt. Chique, maar niet te streng.


  • Farrow and Ball's Pointing is een fris en ongecompliceerd wit, vernoemd naar de kalkvoegkleur die in traditioneel metselwerk wordt gebruikt. Door een warme ondertoon is deze kleur nét iets zachter dan het gebruikelijke wit.


Uiteraard kun je bij ons uit alle mogelijke RAL en NCS-kleuren kiezen. We helpen je graag om die toch wel moeilijke keuze te maken!32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page